Naar inhoud

Praktisch

Jeugd

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 46
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8:30 - 12:00
 Maandagavond:  18:00 - 20:00
 Woensdagmiddag:  13:00 - 16:00

Buitenspeeldag woensdag 21 april 2021

logo buitenspeeldag

De Buitenspeeldag kan door de coronamaatregelen dit jaar weer niet doorgaan. Het doel van deze dag is om kinderen en jongeren zo veel mogelijk aan te sporen om buiten te spelen en te sporten. Dat kan in je eigen tuin, op een speelpleintje in je buurt of in één van onze speelbossen.


Buitenspelen is goed voor je vaardigheden

Elke expert zal het bevestigen: buitenspelen is belangrijk en eigenlijk zowat overal goed voor. Het verbetert de creativiteit, de emotionele stabiliteit en heeft massa's voordelen voor de motorische vaardigheden, de leerprestaties, de sociale ontwikkeling, een gezond gewicht en nog veeeeel meer!

Maar ook voor je lijf en humeur

Buiten zijn versterkt je immuunsysteem, is goed voor je luchtwegen en het bevordert de spijsvertering. Naast al die fysieke voordelen, word je er vaak ook goedgezind van. Veel voordelen dus, redenen te meer om een stapje in de wereld te zetten!

#1000UurDeDeurUit-tracker

Kinderen zouden dagelijks ongeveer drie uur moeten buitenspelen. Dat komt overeen met 1000 uur per jaar. Om alle kinderen meer uit hun kot te lokken is er de #1000UurDeDeurUit-tracker. Dat is een handig instrument om bij te houden hoeveel uren je in de buitenlucht vertoeft. Je kan de tracker onderaan deze pagina downloaden.

Kleur de bolletjes en wordt buitenspeelkampioen!

De tracker is niet meer dan een blad met 1000 bolletjes die je kan ophangen op een zichtbare plaats in huis. Een jaar lang kleur je per uur dat je buiten was een bolletje in. Heb je competitiebeestjes in huis? Voorzie voor elk gezinslid een tracker en daag elkaar uit om zo veel mogelijk uur de deur uit te zijn. Wie als eerste alle bolletjes heeft gekleurd, is buitenspeelkampioen!

Enkele buitenspeeltips

  • Kampeer eens een nachtje in je tuin.
  • Doe een speelpleintjestocht in het dorp.
  • Ga picknicken in het prachtig decor van Carons Hofke.
  • Bouw een kamp in één van de speelbossen.

Een overzicht van alle speelpleintjes en speelbossen in Merksplas vind je hier.

Downloads