Naar inhoud

Praktisch

Milieudienst

Markt 1
2330 Merksplas
tel. 014 63 94 35
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag: 8:30 -12:00
 Maandagavond: 18:00-20:00
 Woensdagmiddag: 13:00-16:00

Sluikstorten en zwerfvuil

Sluikstorten

Hier bestaat geen discussie over, sluikstorten is onaanvaardbaar en moet met alle middelen worden bestreden.  Groendienst, milieudienst, rekendienst en lokale politie slaan de handen in elkaar en gaan de strijd aan tegen sluikstorters!

 

Wie hardleers blijft, is gewaarschuwd.  Sluikstorters die worden betrapt, krijgen de rekening gepresenteerd voor het weghalen van het afval en voor het verwerken ervan.  Bovendien hangt er een veroordeling van de rechtbank boven hun hoofd.                 

Als je vragen hebt over afval, raadpleeg (de achterkant van) je afvalkalender of bel de milieudienst.  Wij helpen je graag verder!

 

Wanneer je een sluikstort ontdekt, vragen we je om dit zo snel mogelijk te melden bij de milieudienst.

 

Zwerfvuil

Een bron van heel wat ergernis…

Opruimen kost niet alleen een bom geld, het vraagt ook heel wat tijd en de inzet van mensen en middelen. Bovendien is zwerfvuil voor veel burgers een bron van ongenoegen.

 

Wat kunnen we er aan doen?

Wij zorgen voor een aangepaste afvalinfrastructuur, het vegen van de straten, sancties bij overtredingen en de nodige sensibilisatie. Allemaal initiatieven die elkaar versterken en het probleem op termijn hopelijk kleiner zullen maken. Maar vooral: gooi zelf niets op de grond maar 'in de vuilbak' en nergens anders!