Naar inhoud

Praktisch

Milieudienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 35
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8.30 - 12.00
 Maandagavond:  18.00 - 20.00
 Woensdagmiddag:  13.00 - 16.00

Meer info

Regenwaterput en infiltratievoorziening

Water is een kostbaar goed, voor de natuur én voor de mens. We moeten er dan ook verstandig mee omgaan.  In Vlaanderen verbruiken we elk jaar samen 745 miljoen m³!

Dat is te veel voor onze natuurlijke reserves. In tijden van droogte dreigen de reserves uitgeput te raken omdat het hemelwater onvoldoende de grond kan binnendringen en we op sommige plaatsen te veel de grondwaterreserves aanspreken.

In bepaalde gevallen kan je een subsidie krijgen

Het gemeentebestuur stimuleert duurzame alternatieven zoals het gebruik van regenwater en de installatie van een infiltratievoorziening met een gemeentelijke subsidie van 250 euro.

Wanneer krijg ik die subsidie?

Je kan die subsidie krijgen als je een regenwaterput en infiltratiesysteem plaatst bij een bestaande woning (al dan niet tijdens een verbouwing) en je dat water gebruikt voor een hoogwaardige toepassing (bijvoorbeeld om je toiletten door te spoelen en/of je was te doen).

Niet bij nieuwbouw

Bouw je een nieuwbouwwoning, dan is de kans heel groot dat het plaatsen van een regenwaterput met infiltratievoorziening verplicht is. In dat geval krijg je geen subsidie.


De subsidie dient dus vooral om mensen met een bestaande woning te overhalen om een regenwaterput met infiltratiesysteem te installeren als ze hun huis renoveren.

Het ingevulde formulier bezorg je aan de milieudienst.