Naar inhoud

Praktisch

Onthaal

Markt 11
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 80
fax 014 63 94 81
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  9:00 -11:30
 Maandagavond:  18:00-19:30

Meer info

Personenalarmsysteem

Wie?

Senioren, zieken of personen met een handicap kunnen zich plots (bijvoorbeeld door een val) in een noodsituatie bevinden waarbij het van belang is om onmiddellijk iemand te bereiken.

Via een personenalarmsysteem is 24 op 24 uur een meldcentrale beschikbaar, die familieleden, buren of andere hulpverleners kan contacteren. Het alarmtoestel wordt toegekend op basis van een onderzoek naar de hulpbehoevendheid van de betrokkene.

Een belangrijke technische voorwaarde om te kunnen aansluiten, is dat betrokkene over een telefoonaansluiting beschikt en in de buurt daarvan een elektrisch stopcontact heeft.

Wat?

De huurprijs per dag bedraagt 0.30 euro.

Voor het testen / gebruiken van het toestel wordt een zonaal gesprek aangerekend bij de telefoonrekening. Vele aanvragers hebben recht op sociaal telefoontarief of kunnen dit aanvragen.

Het alarmtoestel blijft eigendom van het OCMW.

Waar?

In eerste instantie biedt het ziekenfonds waarbij je aangesloten bent dergelijk personenalarmsysteem aan. Het OCMW biedt deze toestellen enkel aan als tijdelijke noodoplossing, bijvoorbeeld als de toestellen bij het ziekenfonds uitgeput zijn.