Naar inhoud

Praktisch

Milieudienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 35
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8.30 - 12.00
 Maandagavond:  18.00 - 20.00
 Woensdagmiddag:  13.00 - 16.00

Week van de fairtrade

de wereldwinkeliers

 

Actie ‘Smeer ze’

 

 

Tijdens de ‘Week van de Fairtrade’ droeg Wereldwinkel Merksplas haar boterhammetje bij aan de actie ‘Smeer ze’.

Met een gerichte actie aan de schoolpoorten toonden zij solidariteit met kinderen voor wie belegde boterhammen niet vanzelfsprekend zijn. ‘Smeer ze!’ wil de producenten van Oxfam-Wereldwinkels in de kijker zetten, want zij telen voedsel op een economisch, sociaal en ecologisch duurzame manier.  Door de kleine producenten een eerlijke prijs en een fairtradepremie te betalen, geeft Oxfam-Wereldwinkels hen de kans om uit de armoede te treden. Zo kunnen hun kinderen óók naar school.

 

Smeer ze! Foto's 2013
Foto's 2011
Foto's 2012

 

 

Heropening Wereldwinkel Merksplas

 

 

De Wereldwinkels organiseren tijdens de ‘Week van de Fairtrade’ ook traditioneel hun klantendag waarbij ze hun beste beentje voorzetten met proevertjes, een klantencadeautje en andere verwennerij.  De wereldwinkeliers van Merksplas maakten van de gelegenheid gebruik om hun vernieuwde winkel te heropenen.

Burgemeester Frank Wilrycx overhandigde de Fairtrade-engagementsverklaring die de gemeenteraad eind 2010 ondertekende aan Tine Van den Eynde, een tevreden voorzitster.

Verder feliciteerde hij al de vrijwilligers voor hun onvoorwaardelijke inzet en drukte hij tegelijkertijd de wens uit om deze verklaring op korte termijn te kunnen vervangen door de titel van ‘FairTradeGemeente’.

 

Klanten die op deze dag een ingevulde bon hadden binnengebracht, maakten kans op een  verrassingspakket en Bert Noyen kwam als winnaar uit de bus.  Bert was al naar huis maar kleinzoon Wout was ondertussen een kijkje komen nemen.  Zo zie je maar weer dat er op de klanten van de Wereldwinkel geen leeftijd staat!

Bekijk de foto's