Naar inhoud

Praktisch

Milieudienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 35
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8.30 - 12.00
 Maandagavond:  18.00 - 20.00
 Woensdagmiddag:  13.00 - 16.00

Hondenlosloopzone

 hondenlosloopzone

Honden mogen los in een hondenlosloopzone

Honden moeten worden aangelijnd in de natuur. Dat is misschien niet zo prettig, maar wel noodzakelijk om de rust in de natuur te bewaren. Gelukkig zijn er in onze gemeente enkele hondenlosloopzones, waar ze naar hartenlust vrijuit kunnen lopen en ravotten zonder leiband aan.


Losloopzone Oude Baan

Het gebied is 1 hectare groot en voorzien van een zitbank en een vuilbakje, waar je hondenpoep of ander afval kwijt kan.  Een poortje aan de parking (kasseistrook) van de Manège geeft toegang tot de zone. 

Nadat de honden goed geravot hebben, kan je met de aangelijnde hond nog een wandeling maken in het Graafsbos aan de overkant van de Oude Baan.

Losloopzone Merksplas-Kolonie

Op het domein van Merksplas-Kolonie is een hondenlosloopzone aangelegd. Er werd een wandelpad aangelegd dat verbonden is met de 2 ingangen van deze zone. 

Het is niet de bedoeling dat je met de wagen tot aan de losloopzone rijdt.  Daarom werden 2 slagbomen geplaatst die gemotoriseerd verkeer onmogelijk maken. Bezoekers van de losloopzone die met de wagen komen, kunnen  gebruik maken van de parking aan het bezoekerscentrum ‘Kolonie 5-7’ of de parking aan de zone voor de visvijvers.

Losloopzone Turnhouts Vennengebied (Turnhout)

In het Turnhouts Vennengebied, nét over de gemeentegrens, is er ook een hondenlosloopzone.


Die ligt in de Langvenstraat in het Turnhouts Vennengebied. Het is een stuk bos zonder ondergroei, zodat het risico op teken of vossenlintworm er klein is.