Naar inhoud

Praktisch

Ontwikkelingssamenwerking

Markt 1

2330 Merksplas


tel. 014 63 94 42
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8:30 - 12:00
 Maandagavond:  18:00 - 20:00
 Woensdagmiddag:  13:00 - 16:00

Shelterbox

Shelterbox

Wat noodhulp betreft sponsort de gemeente in samenspraak met de Wereldraad twee shelterboxen als noodhulp voor rampgebieden.

  

Wat is het shelterboxinitiatief?

Dit initiatief reageert onmiddellijk op aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, overstromingen, orkanen, cyclonen, tsunami's of conflictsituaties door boxen met hulpmiddelen te leveren.

Elke box voorziet een gezin tot 10 personen met een tent en levensnoodzakelijke uitrusting die zij kunnen gebruiken tijdens een periode zonder onderdak. De inhoud kan op maat samengesteld worden, naargelang de aard van de ramp en de locatie van het rampgebied. Met de grootste zorg en toewijding worden enkel onderdelen uitgekozen die robuust genoeg zijn, zodat ze lange tijd hun nut kunnen bewijzen.

Elke box kost 750 euro, inclusief de verzending naar de noodlottigen. Iedere box is voorzien van een unieke cijfercombinatie, zodat u als donor de box kan volgen, helemaal tot de aflevering in het getroffen gebied.

Goed getrainde "Shelterbox Response Teams" zorgen voor de vlotte verdeling van de boxen in de getroffen gebieden, dit in hechte samenwerking met de lokale organisaties, internationale verenigingen en Rotary clubs van over de hele wereld.

Sinds de oprichting in 2000, heeft Shelterbox zichzelf stevig gevestigd als één van de koplopers in internationale rampenhulp. Zijj voorziet onderdak aan mensen in nood, en dit op elk continent. Meer info over de Shelterbox kan je vinden op www.shelterbox.org.