Naar inhoud

Praktisch

Kinderclub de Spetter

Huis van het Kind

Kinderclub de Spetter

Pastorijstraat 7

2330 Merksplas


tel. 014 63 94 60
e-mail

Meer info

Dagopvang Minderjarigen ’t Vonderke

t Vonderke is een kleinschalig initiatief dat dagopvang biedt aan kinderen en jongeren (0-21 jaar) met een mentale en/of meervoudige handicap.

Doelstellingen

Het welzijn en het geluk van de ons toevertrouwde kinderen/jongeren met een beperking, optimaal te behartigen. Dit doen we samen met de ouders/gezinsleden als ervaringsdeskundigen. Voor een geslaagde samenwerking vinden wij regelmatige contacten met de ouders zeer belangrijk.

Team

Er is een multidisciplinair team aanwezig dat bestaat uit opvoedkundigen, logopediste en een orthopedagoog. Tevens werken we samen met een kinderarts en externe kinesisten vanuit de kinderpraktijk ?De Lus? te Hoogstraten. Samenwerkingsverbanden met externe dienstverleningen behoort tot de mogelijkheden.

Activiteiten

Zowel in de voor- als in de namiddag worden er aangepaste activiteiten voorzien. Dit kan gaan van activiteiten zoals schilderen, verhaaltjes lezen ?Multi Sensory Telling, beleven van muziek, basale stimulatie, rolstoelfietsen, snoezelen in de eigen snoezelruimte tot grotere activiteiten op verplaatsing zoals zwemmen, paardrijden en een daguitstap. We bieden de kinderen/jongeren een warme maaltijd aan, aangepast aan hun zorgvragen.

Binnen ?t Vonderke gaat er veel aandacht uit naar de opvolging van het algemeen welzijn (lichamelijk en emotioneel). Zo werken we met een over-en-weer schriftje om dagelijks de ouders te informeren over het verloop in ?t Vonderke.

Contactgegevens

Kloosterstraat 5
2330 Merksplas
014 47 98 30

Team.vonderke@mekanders.be

www.mekanders.be

www.mekanders.be/afdelingen/dagbesteding-‘t-vonderke

Openingsuren

Maandag - vrijdag: 9.00 - 16.00

Ook open tijdens de schoolvakanties