Naar inhoud

Praktisch

Huis van het Kind

Kinderclub de Spetter

Pastorijstraat 7

2330 Merksplas


tel. 014 63 94 60
e-mail

Meer info

Vakantieopvang Boemerang

Vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

 

Vakantie!

Tijd om uit te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn, … Maar wat is die vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

 

Daarom wordt er in Dessel en Merksplas vakantieopvang georganiseerd, tijdens drie weken, in de maanden juli/augustus, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

 

Deze vakantieopvang wordt gecoördineerd door respectievelijk:

  • vzw de Rusthuif (vakantieopvang De Hei) voor de regio Arendonk, Dessel, Ravels en Retie.
  • vzw Markdal (vakantieopvang Boemerang) voor de regio Baarle- Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Vosselaar.

 

De organisatie van deze opvang wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de betreffende gemeentebesturen, en is enkel voorbehouden voor kinderen en jongeren vanuit deze gemeenten.

 

Wat mag je verwachten?

Je kind wordt opgevangen door een team van gemotiveerde jobstudenten die ondersteund worden door de begeleiding vanuit de dagcentra.

 

Activiteiten

Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten voorzien. Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de diversiteit van kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit ons aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, zwemmen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap naar een kinderboerderij, Kortom, spannende en leuke activiteiten volledig afgestemd op de zorg/behoefte van elk kind.

 

Praktisch?

We zijn open van maandag tot vrijdag van ’s morgens 8.30 uur. tot ’s avonds 16.30 uur. Er wordt verwacht dat je je kind kan brengen en halen. De kinderen krijgen in de voor- en namiddag een tussendoortje, maar brengen voor ’s middags hun boterhammetjes mee.

 

De opvang gaat door gedurende 3 weken in juli/augustus en is toegankelijk voor kinderen van 3 tot 21 jaar. De dagen zijn door jou vrij te kiezen.

 

Contactgegevens

Coördinator vakantieopvang

Reenstraat 14

2370 Arendonk

014 44 83 70

soc.dienst@deas.be

www.deas.be/aanbod/vakantieopvang-kinderen/