Naar inhoud

Praktisch

Sociale dienst

tel. 014 63 94 80
fax 014 63 94 81
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  9:00 -11:30
 Maandagavond:  18:00-19:30

Nieuwe aanvraagprocedure voor personen met een handicap

FOD

Sneller - persoonlijker - eenvoudiger

 

Vanaf 11 april vereenvoudigt de  aanvraagprocedure voor personen met een handicap. De ingewikkelde papieren aanvraag wordt vervangen door een kortere online vragenlijst.

 

Wat verandert er concreet voor jou?

  • Je kan vanaf 11 april zelfstandig (of met hulp van een familielid of kennis) je aanvraag indienen door met je elektronische identiteitskaart in te loggen op myhandicap.belgium.be en daar een online vragenlijst in te vullen.
  • Je hoeft geen papieren formulieren meer door je arts te laten invullen. Je geeft enkel de naam van je behandelend arts op. Zo kan de Directie-Generaal Personen met een handicap rechtstreeks bij hem/haar de medische informatie opvragen.

 

Wil je hulp?

  • Dan kan je terecht bij het Sociaal Huis Merksplas, Markt 11, 2330 Merksplas waar we je zullen begeleiden bij het invullen van de vragenlijst.  Openingsuren Sociale Dienst:  maandag tot en met vrijdag van  00 tot 11.30 uur en maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur.
  • Je kan ook nog steeds terecht bij de maatschappelijk werkers van de Directie-generaal Personen met een handicap. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier op handicap.belgium.be of bel naar het gratis nummer 0800 987 99. Het gratis nummer is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Je kan ook terecht op een zitdag van de DG Personen met een handicap in jouw gemeente. Een overzicht van de zitdagen vind je op www.handicap.belgium.be

 

Zodra deze vragenlijst is ingevuld, wordt die elektronisch verstuurd naar de Directie-generaal Personen met een handicap. Daar starten ze onmiddellijk met het behandelen van je aanvraag.  De nieuwe manier van werken moet er voor zorgen dat je aanvraag op termijn sneller, eenvoudiger en persoonlijker wordt behandeld.  

Memo: als je hulp wenst, vergeet volgende zaken niet mee te nemen:

  • Je identiteitskaart
  • Je bankrekeningnummer
  • De naam van je behandelend arts

 

Meer info

Sociaal Huis - markt 11

014 63 94 80 - sociaalhuis@merksplas.be

www.handicap.belgium.be