Naar inhoud

Praktisch

Sociale dienst

tel. 014 63 94 80
fax 014 63 94 81
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  9:00 -11:30
 Maandagavond:  18:00-19:30

Collectebus '(w)arm aanbevolen'

Collectebus

Herinner jij je nog je verjaardagsfeestjes? Pannenkoeken, cadeautjes, al je vriendjes en vriendinnetjes op bezoek? Pure nostalgie, niet waar?

 

Spijtig genoeg is dit niet voor iedereen zo. Want armoede bestaat. Ook in België, Vlaanderen en Merksplas. Maar liefst 15% van de Belgen leeft in armoede. Daar kunnen ook jouw buur of collega bij zijn, het vriendje uit de klas van je zoon of dochter, … Voor hen is dat nostalgisch verjaardagsfeestje geen evidentie! En daar willen wij, in Merksplas, samen iets aan doen.

 

Waar kun je onze ‘(W)arm Aanbevolen-box’ tegenkomen?

  • Op diverse evenementen in Merksplas, in samenwerking met vele Merksplasse verenigingen
  • Onthaal Sociaal Huis Merksplas
  • Onthaal gemeentehuis
  • Turnfeest Rust Roest op zaterdag 28 mei

Wij zouden het leuk vinden als je hier wat van je ‘rosse’ centjes in achter laat (andere muntjes of briefjes mogen natuurlijk ook J). Je merkt dit misschien zelf niet of nauwelijks in je portemonnee, vele kleintjes maken wel groot en zo kunnen we een aantal kinderen een onvergetelijke verjaardag bezorgen!

Maar er is nog meer! Als de collectebus volledig gevuld geraakt, dan zullen de OCMW-raadsleden op de Wereld-dag van verzet tegen armoede (maandag 17 oktober) het Sociaal Huis ‘wit’ inpakken. Dit naar analogie van de witte lakens met een knoop die je die dag overal kan tegenkomen of die je die dag zelf ook kunt buiten hangen.