Naar inhoud

Praktisch

Cultuurdienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 42
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 8:30 - 12:00
Maandagavond: 18:00 - 20:00
Woensdagmiddag: 13:00 - 16:00

Thermosfleskes-zomer

Affiche TFZ

Zomer 2020 is thermosfleskes-zomer!

Op 17 maart nam de regering de drastische beslissing om het land helemaal lam te leggen; een soft lockdown waarin we tot in den treure te horen kregen dat we in ons kot moesten blijven. Het cultuur- en verenigingsleven viel volledig stil. Gelukkig mag nu terug ‘alles zoals voorheen, tenzij het expliciet verboden is’. Hét sein om jullie uit jullie kot te lokken met een kleinschalige zomerprogrammatie.

Er zijn nog heel wat richtlijnen waar rekening mee gehouden moet worden. Evenementen en optredens zijn wel toegestaan, maar slechts voor een maximaal aantal bezoekers en rekening houdend met de nodige hygiënemaatregelen en social distance. Verkoop van drank en versnaperingen gaat gepaard met mondmaskers, handgels en omslachtige circulatieplannen; dit wordt voorlopig dan nog achterwege gelaten. Zijn wel toegestaan: zelf gevulde thermosflessen!

Op vijf donderdagen en één zondag in juli en augustus programmeren wij verschillende culturele activiteiten in openlucht. Een muzikale activiteit, een optreden of lezing waarbij iedereen zijn of haar eigen thermosfles bij heeft, gevuld met thee of rosé, frisdrank of water, naargelang de goesting, naargelang het weer.

Enkele richtlijnen

Bij de organisatie van deze activiteiten is het belangrijk dat deze veilig kunnen doorgaan voor iedereen: voor de artiesten, voor ons als medewerkers én voor jullie als toeschouwer. We vragen dan ook uitdrukkelijk om onderstaande richtlijnen te respecteren.

  • Advies om geen verschillende evenementen binnen dezelfde week te plannen.
  • Vooraf inschrijven voor een evenement is noodzakelijk en verplicht, met opgave van voornaam en naam van alle individuele toeschouwers. Toegang tot het evenement is enkel mogelijk op vertoon van het ticket.
  • Volg het circulatieplan van de organisatie zodat éénrichtingsverkeer steeds gegarandeerd wordt. Dit circulatieplan vind je hier.
  • Hou bij het toekomen, maar ook bij het naar huis gaan steeds afstand!
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht, zowel bij het toekomen als tijdens de voorstelling zelf.
  • Bij de ticketcontrole worden de handen ontsmet en krijg je een stoel aangereikt. Een steward zal je begeleiden naar je zitplaats.
  • Meld je in je bubbel aan bij de ticketcontrole zodat je samen kan zitten. Bij het toekennen van de zitplaatsen moet iedereen aansluiten en kunnen er geen plaatsen gereserveerd of vrijgehouden
  • Een bubbel telt 4 personen of bestaat uit één gezin. Bubbels worden steeds op 1,5m afstand van elkaar geplaatst.
  • Ga thuis naar het toilet voor vertrek en probeer het toiletbezoek op de locatie te beperken. Wie toch naar het toilet moet, moet daarbij nauwgezet de looprichtingen volgen en zal na de sanitaire pitstop langs de ticketcontrole moeten terugkeren om opnieuw de handen te ontsmetten.De affiche

(Open schuren Kolonie – tickets €10 – welkom vanaf 19.15 uur)


(Open schuren Kolonie – gratis – welkom vanaf 19.15 uur)


(Open schuren Kolonie – tickets €10 – welkom vanaf 19.15 uur)


(Plantentuin "de Kleine Boerderij" – tickets €10 – welkom vanaf 19.30 uur)


(Open schuren Kolonie)

06.00 - 09.30 uur - Ochtendglorenconcert - Florejan

=> tickets 10 euro, mogelijkheid tot bestellen van ontbijtmanden (+ 8 euro / stuk)

13.00 - 16.00 uur - Thermosfleskesconcert - Yevgueni

=> tickets 18 euro, mogelijkheid tot bestellen van Merksplas Ge(s)maakt boxen (+ 7 euro)Inschrijven noodzakelijk

Vooraf inschrijven is noodzakelijk voor alle activiteiten; ook voor MOOOV, zelfs al is deelname hieraan gratis. Inschrijven en betalen doe je door hierboven op de link te klikken van het evenement onder "de affiche".

Lukt het niet online? Contacteer dan het onthaal van het gemeentehuis op het nummer 014/63 94 00, of kom langs. Zij helpen je graag verder!

Bij de aankoop van de tickets ben je verplicht je voornaam, naam, emailadres en telefoonnummer in te geven; maar je moet ook de voornaam en naam opgeven van alle andere deelnemers waarvoor je een ticket aankoopt. Wij zijn als organisatie verplicht deze informatie op te vragen in het kader van de contact tracing. Deze informatie wordt tot 30 dagen na het optreden bewaard en daarna vernietigd. De informatie wordt ook énkel gebruikt in het kader van de contact tracing.

Thermosfleskes-zomer in je tuin!

De thermosfleskes-zomer is er ook voor onze jongste Spetsers!

Download hier de tekening van onze thermosfles. Kleur en versier deze thermosfles en deponeer je creatie ten laatste 14 augustus in de brievenbus van het gemeentehuis (Markt 1, Merksplas). Maak zo kans op een SPRINGKASTEEL-VOOR-EEN-DAG in je tuin of op één van onze thermosflessen gevuld met wat lekkers!

De tekening vind je ook in de inkomhal van het gemeentehuis.