Naar inhoud

Praktisch

Jeugd

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 46
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8:30 - 12:00
 Maandagavond:  18:00 - 20:00
 Woensdagmiddag:  13:00 - 16:00

Meer info

Kampeerterrein voor jeugdverenigingen

Foto kampeerterrein

Jeugdbewegingen zijn genoodzaakt een binnenlands kamp te organiseren. Er wordt gevraagd aan landbouwers en gemeentes om zo veel mogelijk terreinen ter beschikking te stellen. Gemeente Merksplas wil hieraan tegemoet komen en stelt een terrein van bijna 7 hectaren ter beschikking op Merksplas-Kolonie.


Landloperskolonie

De Landloperskolonie van Merksplas behoort samen met Wortel-Kolonie tot de Koloniën van Weldadigheid. Op het domein van de Landloperskolonie vind je een prachtige gerestaureerde hoeve met bijhorende open graanschuren, een kapel en een schooltje terug. Het beschermde landgoed is ongeveer 600 hectaren groot en is omsloten door een ringgracht. Het domein bestaat uit een rastervormig patroon van dreven. Tussen de dreven vind je akkers, weilanden, vijvers, kleiputten en bossen terug.


Het kampeerterrein

Gemeente Merksplas voorziet een kampeerterrein van 6,76 hectaren nabij de open schuren. Je kan het kampeerterrein huren in de maanden juli en augustus. Het terrein is gelegen vlak achter de open schuren. Het is ook mogelijk om een kleiner gedeelte van het terrein te huren of het terrein op te splitsen zodat er meer bubbels tegelijkertijd kunnen verblijven.

Op het terrein is er de mogelijkheid een kampvuur te organiseren. Hierbij moet je wel rekening houden dat een kampvuur eventueel verboden kan worden bij langdurige droogte. Dan wordt er een vuurverbod uitgeschreven door de Provincie. Een kampvuur dien je minimaal 1 maand op voorhand aan te vragen via dit formulier. De procedure staat ook op dit document beschreven.


Krinkel

De voorbije twee edities van Krinkel werden georganiseerd op Merksplas-Kolonie. Krinkel is een vierjaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Chirojeugd Vlaanderen voor leiding en kandidaat-leiding. Er nemen zo’n 4.000 Chirojongeren aan deel. Veel Chiroleid(st)ers zullen dus de weg naar Merksplas-Kolonie nog wel kennen en kunnen bevestigen dat het domein perfect is om een kamp te organiseren. De kinderen kunnen zich uitleven in de bossen en in de uitgestrekte weilanden tijdens sport- en spelmomenten.


Nutsvoorzieningen

De gemeente voorziet aansluiting voor water en elektriciteit. Kosten voor water, elektriciteit en afvalverwerking zitten niet in de huurprijs inbegrepen en vallen ten koste van de huurder.


Praktisch

Voor een plaatsbezoek, meer info, de beschikbaarheid of een reservatie kan je terecht bij:
GR eventsgroup
Beemdenstraat 7, bus 1
2340 Beerse
0492 25 79 57
info@gr-eventsgroup.be

Het huishoudelijk reglement vind je hier.