Naar inhoud

Praktisch

Onthaal

Markt 11
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 80
fax 014 63 94 81
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  9:00 -11:30
 Maandagavond:  18:00-19:30

Meer info

Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

Wolkenhuis

Discriminatie?

Wanneer verschillende kandidaat-huurders zich aanmelden, moet een verhuurder noodgedwongen keuzes maken. In Vlaanderen is het wettelijk verboden om je bij deze keuzes te laten leiden door de achtergrond, het geloof, de geaardheid, … van de kandidaat-huurders. Als verhuurder besef je uiteraard niet altijd dat je mogelijk discrimineert. En als huurder weet je misschien niet goed welke informatie je toekomstige verhuurder of het immokantoor al dan niet van je mag vragen. Wil je meer duidelijkheid over wat er wordt verstaan onder discriminatie op de woonmarkt, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Unia. Unia is een onafhankelijke Belgische openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert.


Melden

Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kan je dit melden via de website van Unia. Hiervoor bestaat een speciaal meldingsformulier.

Beschik je niet over toegang tot het internet of heb je hulp nodig bij het invullen van de melding? Dan kan je dit komen melden via het gemeentelijk woonloket. De medewerker van het woonloket helpt je  op weg bij het invullen van het meldingsformulier. Waarna Unia contact met je opneemt.