Naar inhoud

Volleybalclub Merksplas

Volleybalclub

De jeugdwerking van Hollebeekhoeve Volley Noorderkempen (fusieclub Vosselaar, Merksplas en Vlimmeren) behaalde in 2019 voor het 2de jaar op rij 5 gouden sterren voor het Jeugdsportfonds van Volley Vlaanderen. Ook in 2020 eindigden ze weer op de eerste plaats!


Het behalen van deze titel en het runnen van een bloeiende club met zo ‘n 325 leden is geen evidentie, maar vraagt een grote inzet van heel wat vrijwilligers.
De vaste vragen van onze reporter:

Wat hebben jullie allemaal gedaan om deze prestatie of resultaat te behalen en wat doet dat met jullie?

Om deze sterren te behalen moeten we op punten verzamelen op heel wat aspecten van de jeugdwerking. We nemen hiervoor tal van initiatieven, zoals het verzorgen van initiaties op scholen, de organisatie van externe tornooien, het aanbieden van opleidingen voor onze trainers, het deelnemen aan de Vlaamse Jeugd Champions League en nog veel meer...  Buiten dit alles proberen we ook nog steeds de binding van de 3 lokale clubs (Vosselaar, Vlimmeren en Merksplas) te versterken door meerdere ploegen samen te laten spelen op niveau en activiteiten open te trekken over de 3 clubs.

We proberen er samen het beste van te maken voor al onze leden, jong en oud, competitief en recreatief.

Waar zie je de club binnen 10 jaar?

We willen nog verder uitgroeien in de sterke punten die we al hebben, maar ook inzetten op de leerpunten die er nog zijn. We zijn een grote club met zo ‘n 325 leden; de fusieclub telt meer dan 800 leden. Ruim 40% van de leden komt dus uit Merksplas. Dat willen we zeker bestendigen. We willen volop blijven inzetten op onze jeugd, daarvoor hebben we de ideale faciliteiten in Merksplas. Een grote uitdaging blijft het aantrekken van jongens; de meisjes zijn momenteel in de meerderheid. Kunnen we dat de volgende jaren beter doen?

Er zijn nog veel ideeën voor de toekomst. Zo zijn we onlangs een externe samenwerking aangegaan met Tectum Achel en Mavoc Mechelen, genaamd Trident Volley Community. Hier hopen we nog meer dingen te kunnen bijleren en op bepaalde punten elkaar als club te versterken.

In hoeverre was sport of cultuur in coronatijd een gemis of net een houvast?

Corona kwam voor alle verenigingen hard aan. Ik denk dat we allemaal de beweging en sociale contacten gemist hebben en dat we allemaal uitkijken naar dat moment dat dit alles weer mogelijk is. 

Het fijne is wel dat de -13-jarigen wel de kans kregen om verder te sporten. Dit werd zowel door ouders als trainers en vooral door de kinderen wel geapprecieerd. Zij hebben hier zeker van genoten. 

  
Heel veel activiteiten lagen stil. Maar wat heeft je in een coronajaar als 2020 op cultureel of sportief vlak toch nog kunnen bekoren?

Er werd in Merksplas veel meer gewandeld dan we vooraf deden, ik denk dat plekjes zoals de kolonie of wandelpaden veel meer tot hun recht zijn gekomen. Er zullen vele mooie plekjes in Merksplas voor het eerst zoveel bewandeld zijn geweest. 

Waar ik ook veel lof van hoorde zijn de buitenoptredens van Thermos Fleskes Zomer. Deze hebben ons ook in coronatijden toch wat cultuur en ontspanning kunnen brengen. Super initiatief!
En ons jaarlijks volleybalkamp in augustus 2020 was een editie om niet te vergeten. We hebben daar met z'n allen enorm van genoten!


Wil je nog graag een boodschap overbrengen of iemand bedanken die bijdroeg aan je titel?

Graag willen wij al onze leden en hun ouders bedanken voor het vertrouwen in onze club. Wij hopen nog lang verder te kunnen gaan en nog vele kinderen op te kunnen leiden binnen onze jeugdwerking. Ook willen we al onze medewerkers zowel voor als achter de schermen bedanken! Zonder hen "was" (of beter gezegd: "is") dit alles niet mogelijk geweest. We hopen daarom dat we nog lang op hun steun kunnen rekenen.