Naar inhoud

Praktisch

Milieudienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 35
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8.30 - 12.00
 Maandagavond:  18.00 - 20.00
 Woensdagmiddag:  13.00 - 16.00

Ophaling snoeihout aan huis

Foto snoeihout

Ophaling snoeihout aan huis

Vanaf dit jaar kan je je snoeihout niet meer naar de gemeentelijke magazijnen brengen. We halen het nog wel 2 keer per jaar aan huis op.


De eerste ophaalbeurt start op maandag 19 april. Het is niet nodig om je snoeihout op voorhand aan te melden.


In 2 ophaalbeurten

Leg je snoeihout per soort apart klaar aan de straatkant:

  • snoeihout van loofbomen;
  • snoeihout van naaldbomen/coniferen.


We starten met het inzamelen van snoeihout van loofbomen. Tijdens deze ophaling noteert de bestuurder van de kraanwagen alle adressen waar ook snoeihout van naaldbomen wordt aangeboden. Zodra alle loofhout is opgehaald, start de inzameling van takken van naaldbomen en coniferen.

Dat kan enkele dagen duren

Bij groot aanbod kan je snoeihout wat langer blijven liggen. Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van wagens en personeel. Trek dus niet meteen aan de alarmbel als je snoeihout er nog ligt op het einde van de dag dat het zou worden opgehaald.

Wat nemen we niet mee?

Tuinafval zoals haagscheersel, snoeisel, boomstronken, bladeren, klimop, buxus, siergrassen… nemen we niet mee en moet je zelf (betalend) afvoeren naar het recyclagepark.

Sorteer zelf

Onze technische dienst sorteert geen loofhout en naaldhout uit. Je moet beide soorten duidelijk gescheiden aanbieden aan de straatkant. Snoeihout dat tuinafval (zie: ‘wat nemen we niet mee’) bevat, laten ze gewoon liggen.

Zorg niet voor onnodige overlast op de straat op of de stoep

Leg je snoeihout geen weken van tevoren klaar op de straat of op de stoep. Zo zou je andere weggebruikers kunnen hinderen als ze erlangs willen.