Naar inhoud

Praktisch

Technische dienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 36
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8:30 - 12:00
 Maandagavond:  18:00 - 20:00
 Woensdagmiddag:  13:00 - 16:00

Aansluiting op het rioleringsnet

Je hebt gebouwd of verbouwd en de riolering moet aangesloten worden.

Bij de technische dienst kan je een formulier "aanvraag aansluiting riolering" invullen en ineens je eventuele vragen stellen.

Je krijgt een factuur mee en betaalt via overschrijving het forfaitaire bedrag van  250 euro per aansluiting.

Na ontvangst van de betaling wordt de aansluiting ingepland en uitgevoerd. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het tijdstip, laat het even weten. 

 

Belangrijk!

 

Een keuring van de privéwaterafvoer van woningen en gebouwen is verplicht. Deze verplichting van keuring van private riolering wordt opgelegd via het Algemene Waterverkoopreglement. Dit reglement bepaalt de rechten en de plichten van de drinkwaterleverancier, de rioolbeheerder en de klant.

De eigenaar of huurder is verantwoordelijk voor de plaatsing, de wijziging, de herstelling, het onderhoud en de goede werking van zijn privéwaterafvoer. De gebruiker (eigenaar/huurder) is verantwoordelijk voor het goed gebruik van de privéwaterafvoer.

 

Meer info: www.pidpa.be

 

Noodzakelijk keuringsattest!!

 

Volgens het gemeentebesluit van 17 oktober 2011 betreffende keuringen van privéwaterafvoer, dient de klant zelf een keuring van privéwaterafvoer aan te vragen. Dit kan je doen bij Pidpa of bij een externe, erkende keurder. Info en adressen zijn te vinden op de website Vlario.be of Pidpa.be. De kosten voor deze keuring zijn ten laste van de klant.


Het afgeleverde keuringsattest bezorgt je aansluitend aan de technische dienst van de gemeente. Zonder dit attest kan er geen aansluiting uitgevoerd worden. Kom je persoonlijk, krijg je een factuur mee. Bezorg je ons een attest per post, wordt de factuur opgestuurd. Het forfaitaire bedrag van 250 euro per aansluiting betaal je per overschrijving. Na ontvangst van de betaling wordt de aansluiting ingepland en uitgevoerd. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het tijdstip, laat het ons even weten.

 

Ook voor rioleringsadviezen die vóór 1 juli 2011 gegeven werden, is deze keuring verplicht.