Naar inhoud

AED - Reanimeren en defibrilleren

Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Door te weten waar in onze gemeente zulke toestellen te vinden zijn en te weten hoe je hiermee moet werken, kan ook jij levens redden.

 

Waar vind je AED-toestellen in onze gemeente

Waar de toestellen precies hangen vertellen we nog even niet. In de nieuwsbrief van 7 februari zal hierover immers een prijsvraag verschijnen. Wie de juiste locatie kan vertellen van de 6 AED-toestellen in onze gemeente, zal kans maken op een Spetsersbon t.w.v. 25,00 euro. Je kan je antwoord nog tot 20 februari doorgeven via het antwoordformulier onderaan deze pagina. 

 

Gratis opleidingen reanimeren en defibrilleren - VOLZET!

De Gemeente Merksplas organiseert 2 opleidingen reanimeren en defibrilleren. Deze opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis. 

 

LET OP: Intussen zijn beide opleidingsavonden volzet en kan je enkel nog inschrijven op de reservelijst. We vragen je dit ook te doen. Zo kunnen we inschatten hoe groot de vraag is en kunnen we je persoonlijk op de hoogte brengen zodra er nieuwe opleidingsavonden gepland worden. 

 

Wanneer?

  • Dinsdag 5 maart van 19.15 tot 22.30 uur - VOLZET
  • Woensdag 20 maart van 19.15 tot 22.30 uur - VOLZET

 

Voor wie?

  • Inwoners van Merksplas
  • Bestuursleden, lesgevers en trainers van erkende Merksplasse verenigingen

 

Waar?

GC De MARc/kT, Markt 1, Merksplas

 

Inhoud

De cursus omvat 3u waarbij naast reanimeren en defibrilleren ook enkele basisprincipes van eerste hulpverlening aan bod komen.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.

E-loket