Huis-aan-huisinzameling van restafval

Inhoud

Restafval wordt huis aan huis ingezameld. Restafval is het afval dat overblijft na zorgvuldig sorteren en niet gerecycleerd kan worden.

Uitzonderingen

Afval dat apart wordt opgehaald of te groot is voor de restafvalcontainer, hoort niet huis bij het restafval.

Aanvragen

Ben je nieuw in ons dorp of verhuisde je pas, dan kan je een grijze restafvalcontainer aanvragen of je chipgegevens laten omzetten.

Vraag hier je containers aan.

Kosten

Restafval wordt huis aan huis opgehaald. Elke maand betaal je 4 euro voor het huren van je restafvalcontainer en voor je restafval betaal je 0,28 euro per kg.

Je container overvol?

Had je een feestje of heb je voor een andere reden meer restafval waardoor je container te vol zit? Dan kan je extra zakken meegeven door 2 werkdagen op voorhand te bellen naar de DIFTAR-infolijn op 0800 97 687.

Afrekening

De afrekening van je restafval gebeurt met een factuur die je toegestuurd krijgt. IOK berekent het te betalen bedrag op basis van je afvalhoeveelheid van het afgelopen jaar.

Je bent niet verplicht dit bedrag te betalen als je dat bijvoorbeeld financieel niet goed uitkomt. Je kan er ook voor kiezen om een lager bedrag over te schrijven, maar dan zal je wel weer sneller een nieuwe factuur krijgen.

Naar top