Tarieven kinderopvang

De opvang van je kind is niet gratis, maar wel heel goedkoop. Voor de voor- en naschoolse opvang rekenen we per half uur, op schoolvrije dagen en vakantiedagen rekenen we in blokken van maximum 3 uren.

Doorheen het jaar organiseren we ook betaalbare uitstappen met de kinderen. De kostprijs hangt af van de aard van de activiteit. Soms is busvervoer noodzakelijk. Activiteiten met de oudere kinderen doen we vaak per fiets en die zijn dan meestal zo goed als gratis.

Als meerdere kinderen uit je gezin naar de kinderclub stuurt, kan er ook een korting voorzien worden op de eindafrekening.

De tarieven voor de opvang van je kind worden aangepast volgens de richtlijnen van Kind en Gezin.

Tarief voor- en naschoolse opvang

Per begonnen half uur1 euro

Tarief op schoolvrije dagen en vakantiedagen

Minder dan 3 uur5 euro
3 tot 6 uur7,5 euro
Meer dan 6 uur (volledige dag)14 euro

Kortingen

  • Er wordt een korting gegeven als je meerdere kinderen uit eenzelfde gezin naar de kinderclub stuurt. In dat geval wordt er een korting van 25% gegeven op het totale bedrag. Zie onderstaande tabel als voorbeeld
 1 kind2 kinderen3 kinderen4 kinderen
Per half uur voor en na school1 euro1,5 euro2,25 euro3 euro
< 3 uur vakantieopvang5 euro7,5 euro11,25 euro15 euro
3 tot 6 uur vakantieopvang7,5 euro11,25 euro16,88 euro22,5 euro
> 6 uur vakantieopvang14 euro21 euro31,5 euro42 euro
  • Je kan nog extra kortingen krijgen via je ziekenfonds. Informeer ernaar om te bekijken of je in aanmerking komt.

Sociaal tarief

  • Bij moeilijkheden van financiĆ«le en/of sociale aard kan je genieten van een sociaal tarief. Het Sociaal Huis en de coƶrdinator van de kinderclub helpen je hier graag mee verder.
  • Pleegkinderen genieten altijd van het sociaal tarief.

Fiscaal attest

De dagen dat je je kind(eren) naar de kinderclub brengt, kunnen je een belastingvoordeel opleveren. Als alle facturen betaalt zijn, bezorgen we je een fiscaal attest.

Boetes

Voor de vakantieopvang van je kind werken we op basis van inschrijvingen. Zo kunnen we onze personeelsbezetting zo optimaal mogelijk organiseren om alle kinderen te kunnen opvangen. Mensen die te laat of met een ongeldige reden de opvang annuleren, zullen mogelijks kosten moeten betalen. Hieronder lijsten we voor je op welke afspraken we hanteren.

De donderdag voor de week van opvangKosteloos annuleren mogelijk
Bij ziekte van je kind of als je uurrooster wijzigt (bewijzen)Kosteloos annuleren mogelijk
Annuleren tot 2 dagen voor de opvangdag2 euro boete
Annuleren de dag zelf14 euro (volledig dagtarief)

Iedereen die gebruik maakt van de kinderclub heeft elk jaar 3 jokers die ingezet kunnen worden voor een laattijdige annulatie. Zet je je joker in, dan zullen er geen kosten worden aangerekend.

Naar top