UiTPAS voor verenigingen

Van Vrijetijdspas naar UiTPAS: overgangsmaatregelen voor verenigingen

De Vrijetijdspas wordt vervangen door de UiTPAS. Het achterliggende systeem van 50% te betalen door het lid en 50% compensatie door de gemeente blijft nog behouden tot 31 mei 2024. Ook de maximale tussenkomst van 100 euro per persoon per vereniging blijft tot dan van kracht. 

Heb je als vereniging leden die zich aanbieden met een UiTPAS? Download het document onderaan deze pagina en bezorg het aan de vrijetijdsdienst via vrijetijd@merksplas.be.

UiTPAS voor verenigingen 

Vanaf 1 juni 2024 wordt bovenstaande overgangsmaatregel niet meer toegepast. Wil jouw verenigingen zich voor UiTPAS blijven engageren, dan kan je enkel nog 'volwaardig' in dit verhaal instappen. 

We bieden je de nodige ondersteuning om van start te gaan en stellen de nodige software ter beschikking.

Alle nodige info ontving je tijdens het info- en netwerkmoment van zaterdag 23 maart. De getoonde slideshow vind je onderaan deze pagina.  

Door aan te sluiten spreek je heel duidelijk jouw maatschappelijk engagement uit samen met meer dan 2200 andere organisatoren. 

Als UiTPAS-partner moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je geeft al je activiteiten van jouw organisatie in via de UiTdatabank.
  • Bezoekers moeten UiTPAS-punten kunnen sparen op iedere UiTPAS-activiteit. 
  • Rechthebbenden moeten op iedere activiteit kunnen deelnemen aan kansentarief. Hierbij wordt gewerkt met een solidaire kostendeling: 20% zelf wordt door de deelnemer betaald, 40% krijg je terugbetaald door de lokale overheid en de overige 40% is jouw solidaire bijdrage in het UiTPAS-verhaal. 

Daarnaast kan je als organisatie steeds een leuk extraatje aanbieden in de vorm van een fijn omruilvoordeel. Hiertoe ben je echter niet verplicht.

Naar top