UiTPAS voor verenigingen

Van Vrijetijdspas naar UiTPAS: overgangsmaatregelen voor verenigingen

De Vrijetijdspas wordt vervangen door de UiTPAS. Het achterliggende systeem van 50% te betalen door het lid en 50% compensatie door de gemeente blijft nog even behouden. Ook de maximale tussenkomst van 100 euro per persoon per vereniging blijft van kracht. Het enige dat voorlopig verandert, is het kaartje waarmee deze personen zich identificeren. De Vrijetijdspas verdwijnt uit beeld, mensen bieden zich nu aan met een UiTPAS. Ook de Vrijetijdspas blijft nog een tijdje geldig tot april 2023 maar wordt niet meer verdeeld.

Heb je als vereniging leden die zich aanbieden met een UiTPAS? Download het document onderaan deze pagina en bezorg het aan de vrijetijdsdienst via vrijetijd@merksplas.be.

Schrijf jij mee aan het UiTPAS-verhaal? 

Bouw jij met jouw organisatie mee aan het UiTPAS-netwerk? Als organisatie kan je gratis aansluiten bij UiTPAS. We bieden je de nodige ondersteuning om van start te gaan en stellen de nodige software ter beschikking. Door aan te sluiten spreek je heel duidelijk jouw maatschappelijk engagement uit samen met meer dan 2200 andere organisatoren. 

Als UiTPAS-partner moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je geeft al je activiteiten van jouw organisatie in via de UiTdatabank.
  • Bezoekers moeten UiTPAS-punten kunnen sparen op iedere UiTPAS-activiteit. 
  • Rechthebbenden moeten op iedere activiteit kunnen deelnemen aan kansentarief. Hierbij wordt gewerkt met een solidaire kostendeling: 20% zelf wordt door de deelnemer betaald, 40% krijg je terugbetaald door de lokale overheid en de overige 40% is jouw solidaire bijdrage in het UiTPAS-verhaal. 

Daarnaast kan je als organisatie steeds een leuk extraatje aanbieden in de vorm van een fijn omruilvoordeel. Hiertoe ben je echter niet verplicht. 

Momenteel starten we met uitsluitend gemeentelijk aanbod. Heb je echter interesse om ook mee in het UiTPAS-verhaal te stappen, geef ons dan alvast een seintje via uitpas@merksplas.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om te kijken hoe en wanneer een aansluiting mogelijk is. 

Downloads

Naar top