Sint-Cecilia koor

Sint Cecilia is een kerkkoor. Maar dit wil helemaal niet zeggen dat de leden elk weekend worden verwacht in de kerk. De weekendvieringen, uitvaartdiensten ... worden verzorgd door vrijwilligers. Het koor zelf zingt alleen tijdens de missen op de hoogdagen (Pasen, Pinksteren, Allerheiligen, Kerstmis ...) en af en toe worden wij gevraagd om een andere viering op te luisteren.

Elk jaar kijken wij vooral uit naar onze 'open zangavond", waar we samen met het kinderkoor Cantabile en met een of meerdere gastkoren op vocale wijze, begeleid door verschillende instrumenten, de sombere eindejaarsperiode wat verlichten. Ook de algemene vergadering valt bij ieder van ons in de smaak.

Om met ons mee te zingen hoef je helemaal geen noten te kunnen lezen; graag zingen en eens een meerstemmig zangmoment willen ervaren, volstaat. Elk lied wordt van de eerste tot de laatste noot deskundig aangeleerd. En ... er wordt nooit een stemtest afgenomen!

Sint Cecilia repeteert op dinsdag van 19:30 uur tot 21:30 uur in lokaal 1 (tweede verdieping) van het GC De Marc/kt (niet in juli en augustus). Altijd welkom!

Naar top